I lördags bjöd jag mina gäster på mini cupcakes. Min plan var först att göra en tårta men jag kände att det tog för lång tid så det fick bli cupcakes istället.. Jag testade ett helt nytt recept som jag inte gjort innan och det blev supergott!!!
 
Ingredienser för 12 portioner:
Cupcakes:
- 1,75 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 2 dl socker
- 50 gram smör
- 1 dl mjölk
- 1 stort ägg / 2 små
- 1 msk varmt kaffe
 
Chokladfrosting:
- 60 gram smör
- 4 dl florsocker
- 100 gram philadelphia ost
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- 1 msk varmt kaffe
 
Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Smält smöret och tillsätt.
3. Rör i mjölken och kaffet och blanda med elvisp tills den blir klumpfri.
4. Tillsätt ägg och vispa i låg hastighet i 2 minuter.
5. Häll i smeten i små formar.
6. Grädda i ungnen i ungefär 10-15 minuter på 175 grader, kolla med en sticka så det inte är allt för kladdigt i mitten. Det ska vara kladdigt men inte rinnigt. Låt det sedan svalna.
7. Blanda alla ingredienser för chokladfrostingen i en skål och rör som med en sked. Vispa sedan med elvisp för att få ut alla klumpar och få den len. Låt den svalna sen i en 15 minuter.
8. Spritsa ut frostingen på cupcakesen och dekorera med lite strössel.
 
Klart!
 
 

2 kommentarer

Frank

28 Aug 2013 15:18

Gottigottgott! Super smarriga! Jag vet, åt 7 stycken ;-)

Carina

21 Sep 2013 20:31

Fanns inga kvar att smaka! Det gick som smör i solsken! Ser supersmaskiga ut!
Yamyam
Kram och allt gott till dej!

Kommentera

Publiceras ej